Richtlijnen voor het spelen van een veilig online spel

Instellingen voor spel en evenement

De BBO-software biedt een reeks instellingen en filters waarmee elke organisator zijn evenement kan beheren en het beveiligingsniveau kan bepalen dat hij voor zijn games wil gebruiken. 

Hier zijn enkele van de instellingen die worden aanbevolen voor ernstige gebeurtenissen:

 • Kibitzers niet toestaan. Toestaan ​​van toeschouwers is een keuze, en het wordt aanbevolen voor entertainment, oefenwedstrijden en andere spellen waarbij het doel is om een ​​goede show neer te zetten en je spelers te entertainen. Het brengt het risico met zich mee dat de spelers zelf naar de handen in het spel "gluren", of hulp krijgen van toeschouwers. 
 • Vertraagde vugraaf. Beveiligde evenementen en entertainment sluiten elkaar niet uit. Zelfs als je evenement online plaatsvindt, kun je het op vugraph laten zien, met een vertraging die ervoor zorgt dat geen van de gespeelde handen beschikbaar is voor de toeschouwers. Stel je evenement in met kibitzers niet toegestaan, en je kunt het op vugraph uitzenden met een of meer bordenvertraging, om ervoor te zorgen dat het veilig blijft. Contacteer ons op tournaments@bridgebase.com om een ​​uitgestelde vugraaf te plannen.
 • Lijsten opnemen, lijsten uitsluiten. Wanneer u een spel op ons platform maakt, of het nu een hoofdclubtafel, een teamwedstrijd of een toernooi is, kunt u 'plaatsen reserveren' of 'lijsten opnemen' gebruiken om ervoor te zorgen dat alleen spelers waarvan u weet dat ze kunnen deelnemen. 
  • Neem alleen bekende spelers op. Je kunt ervoor kiezen om offline meer informatie over je leden te verzamelen, zoals hun echte naam, hun lidmaatschapsnummer als je games belonen masterpoints, en andere gegevens die u kunnen helpen hun identiteit te valideren. 
  • Sluit geschorste of storende spelers uit. Als uw club of bridge organisatie een speler schorst, kunt u deze uitsluiten van uw BBO-evenementen met behulp van de lijst Uitsluiten of de filters Negeren die beschikbaar zijn in de BBO-software. Je kunt deze filters ook gebruiken om storende spelers buiten de deur te houden. 
 • Videochat. Videochat kan een afschrikmiddel zijn voor de meer voor de hand liggende UI-uitwisselingen en het draagt ​​ook bij aan het plezier van uw games. Houd er rekening mee dat het voor spelers mogelijk is om informatie uit te wisselen terwijl ze op video zijn, net zoals dat mogelijk is in een live game. Videochat is gratis en is beschikbaar in toernooien, teamwedstrijden en zelfs aan informele tafels. Klik hier om te lezen hoe je videochat in je games activeert.
 • Vertraagde handrecords. Als je een evenement organiseert met meerdere teamwedstrijden of meerdere toernooien waarbij dezelfde handen worden gebruikt, zorg er dan voor dat de BBO-accounts die deze evenementen hosten, handrecords uitstellen totdat alle spellen zijn voltooid. Dit voorkomt dat langzame spelers de resultaten van snelle spelers zien voordat de sessie is voltooid. Contacteer ons op tournaments@bridgebase.com als u deze beveiligingsinstelling nodig heeft voor sommige van uw BBO-accounts. 

andere hulpmiddelen

Wij bieden onze partners en bridge organisaties een reeks tools die nuttig zijn voor het onderzoeken van mogelijke overtredingen bij online evenementen. Dit zijn: 

 • Gebeurtenis logboeken. Tijdgestempelde records van alle acties in uw games. Gebeurtenislogboeken zijn beschikbaar voor teamwedstrijden ook voor geselecteerde accounts. Contact (vooraf!) als u van plan bent een evenement te organiseren met behulp van de gratis teammatch-faciliteit op BBO en de gebeurtenislogboeken daarvoor nodig hebt. Gratis teams registreren geen tijdstempelacties, dus er is geen geschiedenis tenzij deze functie wordt geactiveerd voordat het evenement begint.
 • Handrecords teruggaan tot een jaar. De Handrecords-database is de belangrijkste tool die BBO gebruikt voor het onderzoeken van mogelijke UI-overtredingen. Houd er rekening mee dat u handgegevens die relevant zijn voor uw onderzoek in een permanent formaat kunt opslaan als uw procedures langer dan een jaar kunnen duren. Ontdek hoe u een myhands-link opslaat in een indeling die niet verloopt. Er bestaat ook een API voor het downloaden van handen uit de archieven - contact als u API-toegang nodig heeft.
 • IP-snuffelaar. Dit is een tool waarmee je in realtime kunt controleren of spelers met hetzelfde IP-adres deelnemen aan je games, hetzij als partners, hetzij als kibitzers (voor het geval je besluit toeschouwers toe te laten). Houd er rekening mee dat er veel paren met hetzelfde IP-adres zijn die eerlijk spelen. Deze tool is op zichzelf geen indicator van bedrog.
 • Andere assistentie op aanvraag, indien redelijk geacht. Contacteer ons op ethics@bridgebase.com als u hulp nodig heeft bij uw tuchtonderzoek.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig was voor jou!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen
Over videochat op BBO
Laatst bijgewerkt: januari 2022 BBO is een samenwerking aangegaan met een toonaangevend videoconferentiebedrijf...
overstekenMENU