GiB GiBbeth Wat GiB wegneemt

Deze kolom zal je laten zien dat wanneer GiB van je afpakt, het soms GiBbeth terugkrijgt.

Bied deze hand met GiB, NV vs. V op matchpoints in een Instant ACBL-toernooi:

Ik hoop dat je het eens bent met mijn 3 bod. Als dat niet het geval is, ben het er dan in ieder geval over eens dat het bijna acceptabel is, want zonder dat heb ik geen verhaal te vertellen. Dus nu OK om 3SA te bieden? Andere keuzes kunnen pass of 4♠ zijn. Accepteer 3SA om het verhaal verder te brengen. Denk je dat ik deze hand heb overboden? Vertel het me nu? Ik ben blij met de veiling en denk dat we op een goede plek zijn gekomen. Ik ben een beetje geïrriteerd om de veiling te horen verlopen: P – 6SA – All Pass. Partner beperkte zijn hand met zijn 3♠-bod; hoe kan hij nu beoordelen dat het 6SA waard is? [Mijn vaste partner zegt dat na mijn 3 bod, al zijn biedingen zijn onbeperkt en forceren om te spelen.] Ik denk dat mijn 3 bod was beperkt en niet geforceerd. Er is iets mis. Wat denk je?

Op BBO, de openingsvoorsprong van de 4 en presentatie van dummy komen tegelijkertijd.

noten. (Mijn gedachte was meer scatologisch.) Ja, de J is een goede kaart voor mij en 3.5 eer trucs. De gecombineerde handen verdienen het niet om in 6SA te spelen, zelfs als Noord zou declareren. Een van ons heeft overboden en ik zoek bevestiging dat ik onschuldig ben. Denken we dat noord 3SA moet bieden bij zijn tweede call? Als hij vooruit wil, is 4SA voldoende. Als ik beide handen zie, denk ik dat ik deze deal in 3SA van Noord zou willen spelen.

Ach ja. West leidde de 4. Mijn J zal ons behoeden voor meer dan één. Ik denk dat West waarschijnlijker leidde onder de Q dan de aas. Dus ik duik weg en Oost wint de V. Pauze. Je weet nooit wat het betekent als een robot pauzeert ter verdediging. Maar tot mijn verbazing eerst; opluchting, ten tweede; en ten slotte vreugde; Oost geeft een lage klaveren terug. Wat denkt hij? Ik speel ♣B, wat de truc is.

Stop hier. Hoe lang duurt het voordat je ziet dat als west vier clubs heeft, het contract nu een slot is? Als Oost vier clubs heeft, kunnen we niets doen. (Als ik had gedacht dat oost vier klaveren tegen de Q had, dan had ik zijn klaverenwissel met de aas in de dummy kunnen winnen en hem tussen harten en klaveren kunnen persen. Maar daar denk ik nu pas aan, terwijl ik de column schrijf, niet bij de tafel.)

Zie je dat als west vier klaveren heeft en oost de A, dan kan geen van beide schoppen bewaken. Nadat ik de ♣A, ♣H en op één na alle ruitenwinnaars heb verzilverd, bereik ik deze positie:

Aan de leiding van de 2, west moet zijn klaveren vasthouden om te beschermen tegen mijn ♣3, dus legt hij een schoppen af. Dummy gooit zijn hart weg. Oost moet de . vasthouden A om de te bewaken J die ik vast heb, dus hij moet een schoppen weggooien. Nu zullen de drie schoppen in de dummy allemaal slagen winnen en het contract maakt 6SA.

GiB GiBbeth me dit 6SA-contract door de ingestelde hartenslag bij slag twee niet te verzilveren. Aangezien hij dat niet deed en gaf geen schoppen terug, waardoor de communicatie werd onderbroken om de dubbele squeeze te laten werken, ik maakte 6SA in een briesje van tevredenheid.

Hoewel ik het nog steeds leuk vind om een ​​squeeze aan tafel te zien, vooral bij trick twee, zou ik liever GiB's biedingen begrijpen, zodat ik effectiever met de Robots kan spelen. [In twee eerdere columns besprak ik Jeff Rubens' Expert Bridge Vereenvoudigd. Rubens is een voormalig concurrent op wereldniveau, maar staat vooral bekend om zijn redactie- en schrijfvaardigheid. In zijn boek geeft hij dan zelfs op zijn leeftijd (ongeveer 70 toen hij het schreef) toe dat hij nog steeds een kick krijgt van het spotten en knijpen aan tafel. Ik beschouw die bekentenis als absolutie voor de rest van ons voor de spanning die we krijgen als we ze zien en uitvoeren.] Een van ons overboden deze deal. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig was voor jou!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

5 reacties op "GiB GiBbeth wat GiB wegneemt"

  1. Ik ga ermee akkoord dat meer dan 3D, elk bod van een antwoorder door mij zou worden behandeld als een gedwongen spel.
    En als 3D een overbod is, is het een heel klein overbod.

  2. 3D is behoorlijk agressief. Ik geef de voorkeur aan 2C, ik weet niet zeker of GIB speelt dat biedende 3D de volgende keer extra's laat zien. Zeker nadat je 3D hebt geboden, is 3S onbeperkt (behalve door het niet maken van een sterke sprongverschuiving) en forceren.

  3. Ik zou 2C opnieuw hebben geboden, met de bedoeling om 3D te bieden boven een 2D-voorkeur. Ik zou liever negen van mijn kaarten beschrijven dan zes ervan.
    3S is in de meeste standaardsystemen 100% forcerend. Partner zou 3D passeren met een zwakke hand.
    Ik zou 4D hebben geboden met de hand van je partner, zodat er extra ruimte was voor een slam-exploratie. Vervang je JH door de AH (nog ruimte om die hand op het bieden te hebben) en grand slam is een zeer hoog percentage.

  4. Mijn mening is dat 3D een beetje overdreven is. Als partner zou ik het contract waarschijnlijk in 6D zetten, dat heeft meer kansen omdat je de schoppen kunt binnenhalen als je niet meteen verslagen bent.

Gerelateerde artikelen
Vind de lead
Beste BBOers, probeer dit op te lossen bridge probleem. Hangt af van jouw...
1 2 3 ... 73
overstekenMENU