Zilveren punten zijn een pijn in de kont

ACBL verlost zichzelf, een beetje

Waarom veranderde deze column, die begon als een tirade tegen ACBL, in milde lof? En waarom prijst een Nobelprijswinnaar ACBL om zijn Keuzearchitectuur? Lees deze column voor de antwoorden. 

ik speelde bridge tussen 1955 en 1970, gaf het toen op om mijn academische carrière voort te zetten. Ik hervatte in de winter van 2021 als remedie tegen Pandemische Verveling. Ik begon in juni met BBO en speelde rond dezelfde tijd persoonlijk.

Tussen 1955 en 1970 won ik 60% van de masterpunten voor de Life Master-status, waaronder meer dan 50 rode en gouden munten - vijftien jaar lang verdiende ik punten met een snelheid van ongeveer 12 per jaar. Ze kwamen in die tijd hard voor een student en begonnen academisch met een klein salaris. Mijn grote overwinning was met het commerciële team van vier van de University of Chicago op een Nationals in Chicago. 

Toen ik het spel hervatte, leerde ik uit de eerste hand over masterpoint-inflatie, parallel aan de cijferinflatie die mijn academische carrière heeft besmet, waar het verwachte cijfer in mijn lessen is gestegen van C naar A-. Mijn ervaring is dat in de zes maanden sinds ik het spel hervatte, uit mijn winterslaap kwam, met en tegen robots speelde, nieuwe partners vond om te spelen in clubevenementen, ik in zes maanden heb gewonnen wat het tien jaar kostte in vroeger dagen. Dat is meesterpuntinflatie.

De ACBL-vereisten voor Life Master zijn zo hoog geworden dat er een nieuwe vereiste is ingevoerd, rond 1980, voor Silver Points. Om Life Master te zijn, moet een lid zoals ik 50 Zilveren Punten van de 300 verzamelen. (Als je na 2009 lid bent geworden van de ACBL, dan heb je 75 Zilveren van de 300 nodig.)

In mijn dagelijkse werk deed ik wat consulting voor professionele sportorganisaties. Op een dag woonde ik een bijeenkomst bij van enkele hooggeplaatste advocaten van de sportteams en enkele van ons adviseurs. Een van de consultants begon een vraag voor een advocaat: "Waarom doet ..." De advocaat onderbrak hem: 'Laat me, voordat u klaar bent, antwoorden door te zeggen dat het antwoord op elke vraag die u stelt die begint met 'Waarom' één woord is: 'Geld.' “ 

Toen ik begon te vragen: "Waarom heeft de ACBL de vervelende Silver Point-vereiste ingesteld", was ik niet klaar met de gedachte voordat ik me het antwoord van de advocaat herinnerde: geld. Deze nieuwe vereiste verhoogt de opkomst bij toernooien die Zilveren Punten toekennen. We kunnen allemaal zien dat de ACBL geriatrisch is en uit ons oudjes moet halen wat het kan, terwijl we nog steeds in staat zijn om voor de evenementen te beschieten.  

 Om de klachten van bestaande leden te verminderen, en niet die van Life Masters, heeft de ACBL degenen die al lid waren, grootvaders gegeven met enkele Silver Points-equivalenten op basis van een formule die mogelijk openbaar is, maar ik heb die niet gezien. Mijn prijs in de jaren 80 was bijna 60% van 50 en mijn hoofdpuntentotaal was bijna 60% van 300, dus de formule zou zo simpel kunnen zijn als: bereken de fractie van de mate van vooruitgang van het lid naar de LM-status en toekennen Silvers op basis van die nabijheid. Die berekening is gebaseerd op het totale aantal punten, zonder rekening te houden met het goud en zilver dat op dat moment is verdiend, dus ik voel me er moeilijk door. 60% van de weg naar 300 maar 100% van de weg naar Rood/Goud, is dichterbij dan 60% van de weg. Noten voor ACBL.

Overweeg de keuzes die ACBL heeft gemaakt toen het in 2009 de nieuwe eis stelde dat nieuwe leden 75 Silvers moesten verdienen als voorwaarde voor LM. De bestaande vereiste was 50 punten geweest. Het had bestaande leden 25 extra Silver-puntenequivalenten kunnen geven zonder de last voor oude leden te veranderen, of het had de vereiste van 50 punten kunnen behouden voor iedereen die vóór 2010 lid was geweest. Beide manieren van het omgaan met de vereiste van 75 punten legt dezelfde last op de oude leden - de extra zilveren punten die elk moet verdienen om de LM-status te bereiken, verandert niet. Welke manier voelt beter aan voor de bestaande leden? Die vraag wordt door Nobelprijswinnaar Richard Thaler genoemd in zijn boek dat hij samen met Cass Sunstein schreef: Duwtje, Een van Keuze Architectuur.  Het ontwerpen van keuzes voor mensen kan hun geluk met het proces en de efficiëntie van de uitkomst beïnvloeden. Professor Thaler heeft me verteld dat hij denkt dat de ACBL het bij het rechte eind heeft omdat, om het in lekentermen te zeggen, mensen er niet van houden om de doelpalen te verplaatsen.  

Nou, hier zijn we met de oude doelpalen voor oude leden en verplaatste doelpalen voor nieuwe, behalve dat ze het nauwelijks merken. ACBL, herinnert u zich, heeft de Silver Points-vereiste ingevoerd om geld in te zamelen. Ze hebben de toernooistructuur zo ontworpen dat je die Zilveren alleen kunt winnen bij Sectional-toernooien - een geldboost voor sponsors en houders van sancties van Sectional-toernooien. De clubeigenaren wilden meedoen, dus de ACBL stond de lokale clubs toe om zogenaamde STaC-spellen te houden, Spraktisch Tonzenamen at Clubs, waar de gebruikelijke clubspellen zilveren punten toekennen. Voor zover ik weet vinden STaC-spellen plaats in mei en december.   

Je hebt me niet nodig om je te vertellen dat de pandemie de planning van persoonlijk heeft onderbroken bridge, vanaf het Club-niveau, zeker met de planning van Sectionele toernooien. Het gedrukte ACBL-bulletin toont drie sectietoernooien die voor de komende twee maanden binnen een redelijke rijafstand in mijn omgeving zijn gepland - toernooien die ik kon bijwonen zonder op de site te hoeven overnachten. Als ik de ACBL-toernooilijsten online bekijk, staat er nog maar één van deze shows op het programma. Als je elk STaC-spel bij mijn club wint, verzamel je ongeveer 15 zilveren punten, misschien 20. Dat zou twee jaar uitzonderlijk geluk en spelen vergen. 

Een eerdere versie van deze column bevatte op dit punt deze zin: Als de ACBL het aantal Sectionals niet snel verhoogt, zal ze echte klachten horen.

Nou, de ACBL moet die grieven hebben gehoord, want daardoor is er de zogenaamde Silver Linings-week ontstaan. Tijdens de Silver Linings Week, die van 17-23 januari was, worden bij alle online Club-spellen Silver Points en een aantal bonusvermenigvuldigers toegekend. Mijn amateuristische onderzoek suggereert dat:

  • Er was weinig van tevoren aangekondigd van Silver Linings Week, en
  • ACBL heeft geen vast schema van dergelijke Weken; het sluit ze in op zijn eigen kennis.

Gezien de discretie die ACBL heeft, vermoed ik dat het de Silver Linings Week heeft gepland om de meerdere annuleringen van Sectionele Toernooien af ​​te handelen. Ik kan niet de enige oude persoon zijn die wacht om Silver Points te winnen om aan de LM-vereisten te voldoen. De klachten moeten zich hebben opgestapeld. 

Silver Linings Week is een prachtige manier om met de pandemie en de klachten om te gaan. Petje af voor ACBL. Geen gezeur meer hier.

Terwijl ik dit schrijf, is de Silver Linings-week aan de gang. Hier is een deal uit mijn toneelstuk daarin, met een vraag voor jou.

NV vs. V, je houdt als West: 

De veilingopbrengst:

Wat denk je? Ik denk dat partner waarschijnlijk hoogstens één harten en minstens drie schoppen heeft. Als ik 4♠ dubbel speel, verlies ik dan zes slagen voor een goede score of zeven slagen of meer voor een slechte?

Pass voor een gemiddelde score. Dubbel voor boven of onder. Wat zijn de kansen? Ik heb mijn partners gevraagd welke kant van een even-geld-weddenschap ze zouden willen. En jij dan?

Ik zal binnen een paar dagen de daadwerkelijke uitkomst in de antwoorden vermelden, maar ik wil niet dat de resultatenhandelaren hun mening laten vervormen door de deal.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig was voor jou!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Een opmerking over "Zilveren punten zijn een pijn in de kont"

Gerelateerde artikelen
Vind de lead
Beste BBOers, probeer dit op te lossen bridge probleem. Hangt af van jouw...
1 2 3 ... 73
overstekenMENU