Een magisch koekje voor 2022

By Tihana Brkljacic

BBO heeft mij gevraagd om gastredacteur te zijn van het februarinummer van de nieuwsbrief. Ze waren aardig en enthousiast, dus ik zei ja. Hoe moeilijk kan het zijn? Het is alleen bedoeld voor een publiek van ongeveer 150 spelers van over de hele wereld. Een fluitje van een cent zei ik tegen mezelf, ik kan het aan. Ik publiceer al een bulletin voor bijna 000 Kroatische lezers en schrijf wetenschappelijke artikelen over het onderwerp, die minstens 300 onderzoekers wereldwijd interesseren. Er zijn dus nog maar 10 149 van jullie over, wiens aandacht ik nog moet trekken. 

Tihana met vriendje bij Santa's Invitational Teams!

Mijn reputatie gaat me duidelijk vooruit, aangezien BBO beleefd vastbesloten was om uit te leggen hoe ze het op prijs zouden stellen als ik niet schrijf over bridge bieden of spelen, maar dekken, je weet wel, psychologische of sociale zaken. Geen zorgen, ik hou het bij vakanties, een gebied waar mijn expertise niet kan worden ontkend. 

Ja, ik moet bekennen, ik ben een van die mensen die gek worden van de feestdagen. Ik bak, decoreer, organiseer, arrangeer en begeleid. Minder ambitieuze zielen zouden tevreden zijn met woondecoratie, maar ik verspreid deze kersteuforie naar al mijn bridge activiteiten ook. de Kroatische bridge de gemeenschap is er al aan gewend, dus ze protesteren niet als ik ze vraag om tegen de Noordpool te spelen bij Santa Invitational Teams, met sierlijke rode hoeden en Rudolphs hoorns op. Ze accepteren rustig dat het elfenteam tijdens kersttoernooien een magische cookie kan gebruiken om dubbele penalty's te verwijderen, terwijl bij parentoernooien minder ervaren spelers een handicap krijgen van maar liefst 10% die moet worden toegevoegd aan de score die ze behalen. 

Maar feestdagen gaan niet alleen over feesten en festiviteiten, ze symboliseren een overgang van seizoenen. Ze nemen afscheid van het oude en bereiden zich voor op het nieuwe.  

Dus, heb je de balans opgemaakt van je? bridge prestaties van het voorgaande jaar en plannen maken voor het nieuwe? Wat verwacht je van je? bridge 2022 te zijn? Heb je een gemaakt bridge verlanglijstje of nieuwjaar bridge resoluties?  

Probeer het eens, het kost niets en het kan je helpen duidelijk te maken wat je echt wilt van het spel. Wilt u uw aangever of biedvaardigheden verbeteren of misschien is uw prioriteit het vergroten van uw huidige begrip van een partnerschap of het vinden van een nieuw stabiel en veelbelovend partnerschap? Misschien wil je een specifiek toernooi bezoeken, of ten minste één toernooi spelen met iemand die je aanbidt, om meesterpunten te verdienen of een levensmeester te worden. Misschien wil je stress verminderen, discipline en focus opbouwen, je aanwezigheid aan tafel verbeteren of gewoon meer plezier aan tafel hebben. Ik denk dat ieder van ons zijn eigen dromen en doelen heeft, en hoewel bridge staat misschien niet bovenaan ieders prioriteitenlijst, voor velen van ons is het onze favoriete vrijetijdsbesteding, dus het is niet meer dan normaal dat we het zo bevredigend mogelijk willen maken. 

Studies tonen aan dat verschillende vormen van zelfverbetering de meest voorkomende nieuwjaarsresolutie zijn, en bridge biedt zeker een breed spectrum aan verbeteringsmogelijkheden, waaronder bevordering van meesterschap, persoonlijkheidsdeugden en sociale vaardigheden. Geleerden wijzen erop dat resoluties uitdagend, maar toch haalbaar moeten zijn. Doelen moeten meetbaar en in een tijdskader zijn, zodat men de verbetering kan volgen. Aangezien het behalen van doelen (voornamelijk) van jou afhankelijk moet zijn, heeft het niet veel zin om een ​​doel te stellen, zoals het winnen van een specifiek toernooi. Aan de andere kant zou het redelijke doelen zijn om meer dan 55% te scoren op meer dan 60% van de toernooien die je speelt, of een bepaald aantal masterpunten te verdienen. Als u eenmaal een algemeen doel heeft vastgesteld, is het raadzaam dit op te splitsen in kleinere doelen, zoals het beheersen van enkele kaartspeltechnieken, het toepassen van meer winstgevende penalty doubles of het verbeteren van het begrip van bieden met uw partner. Ten slotte, als je weet wat je wilt bereiken, moet je beslissen over hulpmiddelen, zoals bepaalde boeken lezen, oplossen bridge quizzen en puzzels, lessen volgen, werken met partner op uw systeem, enz. 

Dus, als je een van degenen bent die graag plannen, raad ik je aan om te overwegen je bridge doelen in je lijst met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Als psycholoog zou ik zeker zeer geïnteresseerd zijn om meer te weten te komen over uw bridge ambities, dus ik nodig je uit om te delen (anoniem als je dat liever hebt) in de reacties hieronder.

Ik zal een kort verslag opstellen voor het volgende nummer voor degenen onder jullie die misschien die van jullie willen vergelijken bridge doelpunten met de doelen van andere spelers in 2022.

Ik hoop dat je jaar goed is begonnen en ik wens dat je dromen uitkomen, of je nu duidelijk je doelen hebt aangegeven of van dag tot dag leeft, wat begrijpelijk is in deze ongekende tijden. Bovenal wens ik je het allerbeste om te kunnen omgaan met alles wat het leven je brengt en een magisch koekje wanneer je het het meest nodig hebt!  

Lees meer over Tihana Brkljacic

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig was voor jou!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

38 reacties op “Een magisch koekje voor 2022”
 1. Je artikel was bemoedigend. Ik denk dat ik meer boeken ga lezen over bridge en bespreek onze bridge bieden en spelen met mijn partner.
  Dank je,
  Terry

  1. Bedankt :).
   Doe het rustig aan, forceer jezelf niet - speel alleen als je dat echt wilt. We moeten voorkomen dat we spelen om de tijd te doden of om een ​​excuus te krijgen om andere dingen die we moeten doen uit te stellen (ik doe dit te vaak). Soms is het goed om een ​​paar dagen (weken) pauze te nemen om dit verlangen om weer te spelen te krijgen.

 2. Toch geniet ik enorm van BBO, Tihana. En op Take a Seat Casual ga ik verder als de twee tegenstanders elkaar lijken te kennen, waardoor de kans op valsspelen op dat forum wordt geminimaliseerd. Ik sta versteld hoeveel goede spelers en schijnbaar sympathieke mensen ik tegenkom op TASC. En overigens vind ik het gepast om zowel de tegenstanders ALS een vreemde partner te feliciteren met goed bieden en spelen..

 3. Ja Jane, je hebt gelijk, Oliver Cowan is een geweldige organisator van zijn Charity bridge spelletjes en uiterst behulpzaam wanneer men hem nodig heeft. Ik speel in bijna al zijn goede doelen en geniet er enorm van

 4. Sorry gepost voordat ik een opmerking maakte
  Er is een online bridge club gevestigd in Yorkshire, maar voor iedereen beschikbaar om online te spelen - de Oliver Cowan bridge club - kijk op zijn website - hij zal proberen partners te vinden voor spelers zonder vaste partner. Het lidmaatschap is gratis. Games worden gespeeld op BBO.

 5. Goed idee!

  Ik wil mijn domme fouten verminderen. Te vaak werk ik een strategie uit, voer die dan uit... verlies het vertrouwen in de uitvoering of speel gewoon een verkeerde kaart. Mijn concentratie verbeteren is waarschijnlijk de sleutel. Het voelt een beetje als autorijden - wanneer u begint, maakt u zich zorgen over de bediening van het voertuig, maar later wordt de bediening geautomatiseerd en maakt u zich zorgen over grotere foto-items (wegomstandigheden, route, enz.). Eventuele suggesties hoe ik dat kan verbeteren in mijn (BBO en live) bridge zeer gewaardeerd!

  Tokio007

  1. Hoi Mike, ik geloof dat het gedeeltelijk met concentratie te maken heeft, maar het gebrek aan zelfvertrouwen of zelfs angst voor succes kan ook bijdragen aan wat jij omschrijft als "het vertrouwen verliezen in de uitvoering". Er is geen gemakkelijke of universele "genezing", en het gebeurt vaak voordat iemand een significante verbetering maakt in wat hij ook beoefent. Het is dus eigenlijk een goed teken, je staat op het punt vooruitgang te boeken, je hebt waarschijnlijk vaardigheden ontwikkeld om te spelen bridge op een hoger niveau ben je er gewoon mentaal nog niet klaar voor

   Wat betreft concentratie in bridge, het is echt grappig, omdat we een scherpe focus nodig hebben, maar ook een vermogen om naar het volgende bord te schakelen en alles te negeren waar we in het vorige aan dachten. Het is fascinerend dat bridge spelers slagen erin om dit te doen, en verwarren bijna nooit het huidige met het vorige bord. Er zijn veel oefeningen beschikbaar om de concentratie te oefenen. Hier is een link die ik nuttig vind, en het is gemakkelijk om verbetering te volgen: https://concentrationgrids.com/ Je kunt een maand lang twee of meer van deze oefeningen per dag doen, het is net een mentale workout. Succes!

  1. Hallo daar!

   Dit is een zeer goede oplossing: het is specifiek, haalbaar en toch uitdagend, en u kunt de verbetering volgen! Ik kan enkele bronnen voorstellen om u te helpen specifieke doelen te bereiken:
   1) Er zijn veel goede boeken over het openen van leads, maar ik zou Lawrence & Klinger klassieke Opening Leads Flipper aanraden.
   2) Bridgewinnaars hebben vaak een leadprobleem waarbij experts uitleggen waarom een ​​bepaalde lead in een bepaalde situatie wordt aanbevolen. U kunt de verbetering gemakkelijk volgen door uw lead te vergelijken met die van experts.
   3) U kunt uw eigen leads analyseren en zien in welke gevallen u fouten maakt. U kunt deze gebruiken om uw voortgang te volgen.

   Ik vertrouw erop dat je je doel zult bereiken!

 6. Sinds mijn vrouw stierf aan Covid in februari 2021. BBO heeft me ervan weerhouden het leven op te geven. Ik ben 86 jaar oud. Mijn voornemen in NY was om door te gaan bridge pauze elke maand in 2022.
  Ik ben misschien op vakantie met BME bridge in Kroatië in mei.
  Hoe vind ik partners die acol spelen, om naast mijn Tun . ook online mee te doen aan Moore BBO-sessiesbridge Wells tweewekelijkse sessies?

  1. Het spijt me voor je verlies, Michael.
   Het is opmerkelijk en inspirerend dat je deze nogal uitdagende resolutie hebt gemaakt. Ik wens je het allerbeste tijdens je bridge pauzes en we hopen dat we interessante verhalen van je zullen horen! U kunt contact met mij opnemen als u een tip wilt over wat er te doen/zien in Kroatië.

 7. Het zou leuk zijn om een ​​gevorderde te zijn bridge speler, maar ik betwijfel echt of ik dat doel ooit zal bereiken. Plannen? Net als bij diëten - vanaf aanstaande maandag....

  1. Ik weet precies wat je bedoelt, Ana Het is een goede zaak dat de beste manier om te verbeteren in bridge is om te spelen, en het is iets waar we allemaal van houden.

 8. Ongeveer 18 maanden geleden heb ik een uitgebreid plan gemaakt om mijn spelniveau te herstellen naar voorgaande decennia toen ik meer speelde. Ik heb gevonden dat bridge is de afgelopen 10+ jaar aanzienlijk veranderd.

  Ik lees of herlees minstens 10 top bridge boeken:
  De Rodwell Files is fantastisch en geeft een kijkje in de geest van die geweldige speler met de nadruk op het vooraf plannen van het spel van de leider. Het heeft me in dat opzicht waarschijnlijk met 15% verbeterd.
  Vervolgens kwam Kit Woolsey op matchpoints. Gewoon de beste uiteenzetting van het verschil tussen IMP en matchpoints spelen.
  De nieuwste generatie spellen bevat een of andere vorm van forcering-clubsystemen. Ik heb er eerder verschillende gespeeld, maar Meckwell Light is populair, dus ik las Santa Fe Precision. Dennis Dawson.

  Ik ben dol op The Polish Club in zijn vele vormen, hoewel ik nu meestal een versie van . gebruik
  2/1 voor het gemak. Ik heb drie versies gelezen, waaronder Krzysztof Jassem's 2020 Expert.
  Sommige items zijn handig, zelfs als je geen Pools speelt.

  Herlees het prachtige Jeff Ruben's The Secrets of Winning Bridge- gewoon een unieke en waardevolle toevoeging aan de bibliotheek van elke speler.
  Voor nieuwe ideeën vond ik Boye Broggeland uitstekend en zijn boek legt helder uit wat werkt en wat er mis kan gaan.

  Bieden is altijd mijn nummer 1 probleem en ik heb onlangs het slimme en heldere boek van Danny Roth gelezen Vermijd bieden rampen (win door uit de buurt van problemen te blijven), waarna ik heb ontdekt dat Pass vaak de beste keuze is waar ik eerder werd verleid door gebrekkige logica!

  ten slotte een speciale opmerking voor het handige en tot nadenken stemmende boekje van Dave Caprera
  Slapen op de bank die een unieke diepgaande blik werpt op bridge problemen en de noodzakelijke vaardigheden van partnerschapsdynamiek die zo essentieel zijn voor succes op hoog niveau. Als lid van de USBF ben ik blij dat zijn winst wordt gedoneerd aan het Junior Programma, onze toekomst van bridge.
  Tijdens deze voortdurende inspanning werden ook een half dozijn andere boeken beoordeeld.
  HET EINDE NOOIT- DAT IS WAAROM WE SPELEN IS HET NIET??

  1. Wow, dat is echt een uitgebreid plan, David! We hebben zoveel geluk dat er zoveel briljante zijn bridge boeken beschikbaar, nietwaar? Er is voor elk wat wils, van luchtige grappige verhalen tot uitgebreide en complexe studieboeken.
   Bedankt voor het delen van deze recensie, ik weet zeker dat lezers het nuttig en interessant zullen vinden, en ik kijk uit naar (lees) Slapen op de bank terwijl ik me voorbereid op de Mixeds met mijn vriend 🙂

 9. BBO heeft het verschil gemaakt sinds F2F bridge geen optie geweest.
  Ik maak geen nieuwjaarsresoluties over bridge of mijn leven. Als ik dat wel zou doen, zou ik kunnen falen. Persoonlijk ben ik van plan niet steeds dezelfde fouten te blijven maken. Ik complimenteer tegenstanders voor goed spel. Ik geef mijn partner geen publiekelijk complimenten, omdat mij is verteld dat het kan overkomen als leedvermaak. Ik ben dankbaar dat BBO het voor zovelen van ons mogelijk heeft gemaakt om door te gaan bridge. Dankje.

  1. He,
   Inderdaad, bridge gemeenschap kan soms moeilijk zijn, zoals je aangeeft, Jacqualyn. Zelfs een eerlijke opmerking die met de beste bedoelingen is bedoeld, kan als onbeleefd worden opgevat, aangezien de spanningen aan tafel vaak hoog zijn, vooral na een slecht board. Sommigen van ons spelen online bridge meestal voor entertainment, maar zeer competitieve mensen zullen zich altijd concentreren op het resultaat en dit kan het sociale aspect van het spel verpesten. In een virtuele wereld als je niet weet wie je tegenstanders (of zelfs partner) zijn, is het nog moeilijker. Het kan een goed idee zijn om een ​​online match met vrienden te organiseren (misschien zelfs met Zoom-videogesprek) om het socialer en vermakelijker te maken en om misverstanden te voorkomen. Ik begrijp uw beslissing om geen goede voornemens voor het nieuwe jaar te maken volledig. Jij bent degene die weet wat het beste voor je is, en ik zie geen enkel probleem om gewoon van het spel te genieten. Blijf gewoon jezelf

 10. Ja, ook ik merk dat mijn robot soms de neiging heeft om te overbieden; en soms ook onderbied wanneer "het" 7 diamanten heeft, maar niet bood op het 3 niveau (niet vul) nadat ik 1S opende, opp bod 2H - had ongeveer 9 punten.

 11. Ik speel solitaire op BBO. Ik zou zweren dat de BBO-programma's die het spel spelen weten wanneer ik ga finesse. Soms wisselen ze van kaart en faalt mijn finesse. Ik zou zweren dat ongeveer 85-90% van de tijd mijn finesse zal falen. Ik denk dat ik een gluten voor straf ben. Ach ja!!!!

  1. Oh, Bob, dat moet frustrerend zijn! Maar --- misschien herinner je je gewoon beter de finesses die faalden... Ik weet dat ik me alle boards met slechte breaks beter herinner, en degenen die ik verkeerd heb gespeeld, achtervolgen me soms wekenlang.
   Misschien kun je bijvoorbeeld de laatste tien toernooien die je bij BBO hebt gespeeld doornemen (zie bridgebase.com/myhands) en controleer of uw hypothese echt waar is.
   En zelfs als dat zo is, je weet wat ze zeggen, pech met kaarten - geluk in de liefde!

 12. Ik speel veel instant-toernooien - ik zou graag willen weten hoe ik betere robots kan krijgen - ik merk soms dat hun biedingen niet kloppen. Vooral als je naar 5 van een minor gaat, zit je altijd in 6 down one

 13. BBO bridge is zeer vermakelijk en stimulerend, en ik gebruik de memoregel om mijn vreemde partners en tegenstanders te feliciteren als ik Take A Seat Casual speel, zoals ik vaak doe. Het spelen van regionale BBO-toernooien was minder bevredigend, simpelweg omdat sommige van de tegenstanders die ik regelmatig versloeg met mijn partners in live-play, ons regelmatig overtreft op BBO, en ik vermoed vals te spelen.

  1. Je bent daar niet alleen, Thor. Ik geloof dat de meesten van ons een soort van online hebben meegemaakt bridge bedrog vanaf het begin van de pandemie. Ik weet hoe frustrerend dit kan zijn. Toch, probeer cheaters je plezier niet te laten bederven, stel je eens voor hoe ellendig hun werelden moeten zijn als ze plezier moeten vinden in valsspelen op online bridge. Ik hoop dat je van het spel zult blijven genieten.

Gerelateerde artikelen
Omgaan met fouten
Door Rob Barrington Ik ben een doorgewinterde professional bridge speler die succes heeft gehad...
1 2 3 ... 8
overstekenMENU