Tihana Brkljacic - Gastcolumnist

Tihana is een internationale geweest bridge speelster sinds 1998. Ze heeft Kroatië meer dan 20 keer vertegenwoordigd op Europese of wereldkampioenschappen en is meervoudig Kroatisch kampioen. Ze heeft momenteel de titel van Kroatisch teamkampioen. 

Tihana en hondje!

Ze heeft lesgegeven bridge sinds 2000 aan de faculteit Elektrotechniek en Informatica aan de Universiteit van Zagreb en geeft ook lezingen voor gevorderden.  

Ze was de hoofdredacteur van de Kroatische bridge tijdschrift "Goedemorgen" Bridge” tussen 1999-2002, en de Pula bridge festivalbulletin tussen 2000 en 2010. Ze was associate editor van de Croatian Bridge Federatie tijdschrift Squeeze (2018-18), en is nu de associate editor van de Kroatische Bridge Federatie bulletin Truc.

Tihana runt de grootste bridge club in Kroatië, Sporting bridge club "Dr. Jurica Tomljenovic" en is lid van de raad van bestuur van de Kroatische Bridge Federatie. Ze was coach en npc van het Kroatische juniorenteam en ontwikkelde bovendien een programma voor bridge coaches die zijn goedgekeurd door EBL en de Kroatische Sportacademie. 

Ze is de algemeen directeur van de International Pula bridge festival, een van de grootste Europese bridge festivals met meer dan 100 teams en 300 paren (pre-pandemie). Ze is echt het hart en de ziel van het evenement en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat alle deelnemers zich welkom voelen. Ze heeft de afgelopen 100 jaar ook meer dan 20 andere nationale en internationale toernooien georganiseerd, waaronder de EUSA-spellen. 

Tihana heeft een doctoraat in de sociale psychologie met wetenschappelijke interesse in attitudes, welzijn en kwaliteit van leven, psychologie van communicatie en psychologie van games en spel. Ze doceert aan verschillende Kroatische universiteiten en werkt als onderzoeker aan het Instituut voor Sociale Wetenschappen Ivo Pilar in Zagreb. Ze heeft verschillende artikelen gepubliceerd in internationale peer-reviewed wetenschappelijke tijdschriften over het welzijn van bridge spelers. 

Ze woont in Zagreb met een vriend die ook haar is bridge partner voor gemengde wedstrijden en een kat die weigert te leren bridge. U kunt vind haar hier op Facebook

Je kunt luister hier naar de Sorry Partner-podcast met Tihana.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig was voor jou!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Gerelateerde artikelen
Omgaan met fouten
Door Rob Barrington Ik ben een doorgewinterde professional bridge speler die succes heeft gehad...
overstekenMENU