Blijf wakker en plan het spel

Categorie:
Auteur: Roman L. Weil
Datum: 18 oktober 2021

Door BBOer roman99 (Roman L. Weil)

Deze deal biedt zowel bied- als declarantuitdagingen. Ik zal beginnen met de leideruitdaging, dus tegen de tijd dat u met de biedingsproblemen wordt geconfronteerd, zullen ze niet single-blind zijn.

Vijf van de vijftien BBO-leiders speelden 5 klaveren en alle West-openingsleiders leidden een lage schoppen.

Vier van de vijf leiders speelden de aas; Oost volgde met de tien en leider, zuid, speelde de dame. Je noorden steeg met de aas. Daarna leidde hij een lage schoppen uit dummy en troefde oosts 4 met de klaveren 8. Vervolgens een lage klaveren naar de boer en schoppen 5 terug naar de hand troefde met de 3, oost speelde een lage ruiten. Ik geef je dit begin omdat ik de complexiteit van het beschrijven van mogelijkheden die ontstaan ​​als je anders zou beginnen, wil verminderen. Wil je een andere weg inslaan, doe dat dan, maar dan houd je wel bij wat er met je gebeurt.

We denken dat oost zes ruiten heeft, omdat west niet één, vier/drie klaveren, twee schoppen en één/twee harten leidde. Dit geeft west vijf schoppen voor de koning, zes/vijf harten met een boer of tien, geen ruiten en twee/drie klaveren.

Denk aan je spel; je hebt geen trucs verloren. Heb je een Sure Tricks spel voor elf? Of hangt je weg naar elf af van het spel van je tegenstanders? Indien het eerste, wat is het?

Ik denk dat je een Sure Tricks-spel hebt voor het contract, waar ik voor het eerst op werd gewezen door BBOer Vocaljazz met hints van BBOer Miamijd. Nadat noord drie klaverenrondes heeft gespeeld en de resterende troeven van west heeft getrokken, is de stand:

Als west na het spelen van de laatste klaveren Kx en Jxxx behoudt, dan zal de leider drie harten incasseren en west inwerpen met het vierde harten. West zal de schoppenkoning incasseren, maar de laatste slag opgeven aan de schoppenboer in de dummy. Als west de schoppenkoning had uitgeschakeld en een vijfde harten had behouden, zou noord dummy in harten invoeren, west met de laatste schoppen erin gooien, de voorsprong in harten terugkrijgen en uitbetalen. BBOer Miamijd wees me erop dat de leider de oosthand heeft gebruikt als springplank naar de winnende schoppen in de dummy. Dit is geen klassieke steppingstone-squeeze, maar de naam "steppingstone" lijkt niettemin toepasselijk.

resultaten.

Slechts één van de vijf clubleiders, ik niet meegerekend, speelde dit goed: een BBOer genaamd Strategyst. Hulde aan hem. De enige leider die de schoppenkoning bij de eerste slag finessede, maakte vijf, maar zag het spel hier niet, wat zou hebben geleid tot zijn zes. Het maken van 5 verdiende 5 IMP's; omlaag 11 verdiende 1 IMPS.

bod.

Zet jezelf nu op de Zuiderstoel om te bieden met ♠Q Q9 8764 ♣AKQ873, V vs. NV. West past, noord opent met 1♠, oost volgt 2, jij, zuid, bied 3♣; Noord antwoordt 3, Oost-passen; aan u?

5 ♣ , zoals we hebben gezien, maakt, net als 3SA.

Mensen hebben het volgbod van de GiB-robot in twijfel getrokken op de derde stoel van slechts 2. Tegenover een gepasseerde partner, NV vs. V, vinden ze het slap [Moyse schreef vroeger kleinmoedig] om alleen 2 . te bellen.

Wat zou jij [of ik trouwens] hebben geboden als oost met 3 . was overcalld??

Vragen/problemen die hier worden gesteld:

  • Hoe bied je als oost op de 1♠-opener van noord?
  • Hoe bied je als zuid over de slappe 2 . van oost reeks of moeilijker 3? (Moeten we GiB-programmeurs een fout melden dat de robots 2 bieden?, niet 3 als Oost?)
  • Hoe speel je 5♣ na een schoppenvoorsprong en een spatieaas uit de dummy?

____________

Hoe nuttig was dit bericht? Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gerelateerde artikelen
potlooddatabankradertjeoogbestand-addgebruikerswinkelwagenphonekalender voltoetsenbordschermtabletautoDownloadkeveroverstekenvraagcirkel