Bridgenaar school kampioenschap

Door Matthew Granovetter

Eerder deze maand de eerste Bridgenaar school kampioenschap werd gehouden op BBO. Dit evenement was een liefdadigheidsevenement ten behoeve van de Chabad Lubavitch Yeshiva High School of Cincinnati, Ohio. De opbrengst ging naar beurzen. 

De school is een internationaal internaat met studenten van over de hele wereld. Ze trainen in rabbijnse studies, maar met een hoge nadruk op karaktervorming en training om de gemeenschap te bereiken. De meesten zullen rabbijnen worden en “Chabad-huizen” openen op verschillende plaatsen over de hele wereld, waarbij ze hun hele leven besteden aan het helpen van de lokale mensen daar, zowel joods als niet-joods, in hun spirituele en fysieke behoeften. Dit idee werd ingesteld door de Lubavicher Rebbe, die de enige Rabbi is die de US Congressional Medal of Honor heeft ontvangen; hij heeft ook de Education and Sharing Day met president Carter ingesteld in 1978 en deze dag wordt sindsdien door elke Amerikaanse president erkend. De onderwijsdag valt op de elfde dag van de Hebreeuwse maand Nisan, vier dagen vóór het Pascha. Dit jaar is het op 24 maart.

Veel bridge pro's gaven gracieus hun tijd om te spelen ondanks een druk BBO-schema. Spelers kochten de profs voor een goed doel, en sommigen speelden met hun vaste partners voor een donatie.

Het hoogste klassement was:
Eerste plaats: Marjorie Michelin - Howard Parker 63.18%
(2-3) John McAllister - Zia 59.77%
(2-3) Aran Warszawski - Dan Israeli 59.77%
(4) Richard Zeckhauser - Marion Michielsen 58.86%
(5) Rose Meltzer - Jo Morse 58.64%
(6) Rozanne en Billy Pollack 57.05%
(7) Reese Milner - Hemant Lall 55.68%
(8-9) Mike Passell - Peter Lesnik 55%
(8-9) Alan Sontag - Wafik Abdou 55%
(10-11) Zach Grossack - Kim Gilman 52.73%
(10-11) Lynne Feldman - Wirt Gilliam 52.73%
(12) Elliot Sternlicht - Riva Ko 51.14%

Regisseur: Ellis Feigenbaum

Andere prijzen waren: (1) Best gespeelde hand door Marjorie Michelin; Best Bid Hand door John McAllister en Zia; en Beste verdediging door Sandy Orr en Pamela Granovetter.

Hier zijn twee interessante handen. De wedstrijd werd gescoord door matchpoints.

De meeste Norths openden 2D zwak en EW bereikte 3SA of 4H. Vier harten was makkelijk maar 3SA was afhankelijk van de voorsprong. Aan deze tafel leidde Hemant Lall, uit Dallas, Texas, de S10 tegen Mike Passell. Reese Milner (Zuid) won en verschoof naar een diamant. Dat betekende een daling van 86%. Gelijkspel voor tweedeprijswinnaars scoorde ook een top toen Aran Warszawski, uit Israël, de prozaïsche DK leidde. West dook met geweld weg en Aran schoof naar een schop.

Aan een andere tafel leidde Noord de C5 en toen West won en een hartstocht nam, moest Zuid overschakelen naar de S7 om kans te maken. Zou jij? Best een moeilijk spel. Maar zuid incasseerde de schoppen en leidde een ruiten, in de hoop dat partner de aas had, dus het contract werd gesloten.

Dit was het laatste bestuur van het evenement. Zia en John McAllister pakten 100 procent van de matchpunten NS, toen McAllister 2SA bood voor twee kleuren, meestal de minderjarigen. West sprong naar het spel en Zia bood 4SA om de partner te laten kiezen, voor het geval de partner harten en een minderjarige had. West, Don Paterson, uit Memphis, bood 5S en Zia verdubbelde voor +200.

Aan een andere tafel hielp Marjorie Michelin uit Los Angeles, Californië, haar ploeg naar de eerste plaats toen ze het meest moedige bod van de set deed. Haar tegenstander (west) opende 4D (namyats), met een solide schoppenkleur en een sterke hand. Oost biedt 4S en Marjorie biedt 4SA, met een two-suited hand. Howard Parker (Noord) bood 5D en Oost nam de push naar 5S, één lager. Michelin en Parker scoorden 86.4% en wonnen het kampioenschap.

Matt Granovetter is te bereiken op bridgetoschool770@gmail.com or Bridgetoda op BBO